Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring hos Søassurancen

Ansvarsforsikringen er normalt automatisk en del af kaskoforsikringen. Har du en båd som du pga. værdien eller af anden årsag alene ønsker at ansvarsforsikre, kan vi også tilbyde det.
Vi tilbyder to forskellige ansvarsforsikringer:

  • den almindelige ansvarsforsikring
  • den udvidede ansvarsforsikring, som er lovpligtig til både, der kræver speedbådsbevis.

Begge dækker det erstatningskrav, du som sejler kan blive idømt under søloven samt vragfjernelse af din båd, hvis den fx synker i havnen.
Ansvarsforsikring indeholder:

Ansvar -Ren ansvar
  • Ansvarsforsikring
  • Vragfjernelse

Værd at vide om ansvarsforsikring

Ansvar er til dig der ønsker at sikre krav fra havn og dig selv, hvis du rammer andre

Erstatningsansvar - hvornår er du ansvarlig for en skade?

I henhold til søloven kan du blive gjort erstatningsansvarlig, hvis du har gjort noget culpøst – fx ikke har fortøjret din båd ordentligt liggende i havn, påsejler en anden under en havnemanøvre o.l. Du kan dog
ikke gøres erstatningsansvarlig, hvor du er uden skyld – fx under en storm, hvor du forinden har tilset din båd, sikret fortøjninger, og båden alligevel river sig løs og laver skade på nabobåden. Her vil det reelt
være stormen, der er årsagen og ikke dit sømandskab.
En ansvarsforsikring dækker både tingskade og personskade, og er derfor en god investering, da sådanne
skader kan være en bekostelig affære. Herudover hjælper vi med at vurdere, om du juridisk kan gøres ansvarlig, det er altså ikke noget, du skal blive enig med naboen om, og du må derfor aldrig påtage dig ansvaret på forsikringens vegne. 

Særligt for speedbåde

Har du en speedbåd, skal du være opmærksom på, at forsikringen ikke kun er en god ide, men også lovpligtig.
Du skal derfor kunne dokumentere, at båden er ansvarsforsikret, hvis du bliver stoppet i en kontrol på vandet. For speedbåde dækker den udvidede ansvarsforsikring personskade uanset årsagen.

Vragfjernelse - hvis båden synker, hvad så?

Hvis din båd synker liggende i havn, vil havnen forlange, at du får hævet din båd. Har du fravalgt en kaskoforsikring, er det derfor vigtigt at være opmærksom på, om din ansvarsforsikring dækker udgifter til hævningen af båden.
Begge vores ansvarsforsikringer dækker også vragfjernelse op til kr. 75.000 DKK, hvilket betyder, at du er godt
sikret, hvis din båd fx synker i havnen og skal hæves.
Så selv om du har valgt kun at have en ansvarsforsikring på din båd, så hjælper vi også med omkostninger hertil.

Hvilke både kan forsikres?

På baggrund af vores lange erfaring og store kendskab til både, kan vi tilbyde forsikring til en bred vifte af bådtyper. Naturligvis alt fra sejlbåde til motorbåde samt vandscootere. Herudover også dem, som måske er lidt anderledes end den klassiske bådtype, eller er bygget i andet materiale end glasfiber.
Har du derfor en helt unik båd, en smuk gammel træbåd o.l., så tøv ikke med at kontakte os for at høre, om vi kan tilbyde forsikring til netop din båd.

Få overblikket over vores dækninger

Se vores dækningsskema og produktark for præcist at vide, hvordan du skal navigere i forhold til Søassurancens dækninger samt dine sejlerbehov. På sejladsområdet kan du se, hvor du kan sejle, og på produktarket finder du valgte forsikrings-IPID (EU produktark) for selve forsikringsaftalen. På den måde er du altid sikker ombord ved valget af en bådforsikring, der passer til dig.
Klik nedenfor på linket til enten betingelser, dækningsskema eller produktark for se mere. 

Få en tryg og nærværende dialog

Ring til os på
+45 62 53 10 72