Om Ærø

Det Sydfynske Øhav

Ærø befinder sig i Det Sydfynske Øhav. Et smukt område, som strækker sig fra Helnæsbugten over det sydlige Fyn til Langeland i øst. Området er synonymt med sejlads, lige fra Marstals store betydning som søfartsby, lystbåde og mindre fartøjer såsom havkajakker.

Området har mildt klima og et mangfoldigt plante- og dyreliv. Området er derfor også udpeget som internationalt beskyttelsesområde.

Om Ærø

Marstal er øens største by og har havn, rederier, værfter og navigationsskole. Midt på øen ligger den maleriske by Ærøskøbing med sine historiske gamle gader og huse helt tilbage fra 1600-tallet. Det nordlige Søby er øens industricentrum med øens største arbejdsplads, Søby skibsværft, og Ærøs største fiskerihavn.

Marstal, der i 1500-tallet var et lille fiskerleje, udviklede sig i 1700-tallet til en betydningsfuld søfartsby. Byen har en navigationsskole, som i mere end 150 år har uddannet navigatører til den danske såvel som internationale handelsflåde.

Besøg Ærø gratis

Som kaskokunde hos os kan du ligge gratis i op til 5 dage om året i de ærøske havne (Marstal, Søby eller Ærøskøbing).

Når du har besøgt havnene, bedes du udfylde denne formular for at få penge retur for opholdet:

Download havnepengekvittering

Gratis liggetid for Flagskib/Sejlerforsikring Guld er 5 dage/år.
Gratis liggetid for standard/Sejlerforsikring Sølv er 3 dage/år.

Rabatter og gratis oplevelser

Vi ønsker også, at vores kunder skal opleve den unikke maritime, geografiske placering, vi har på Ærø samt de spændende oplevelser, værdier og nærvær, der er ved “ø-livet.”

Derfor tilbyder vi, at sejlerturister, der er forsikret i Søassurancen og Danske Tursejlere, kan få adgang til en række ferieoplevelser og rabatter på hele Ærø:

  •  Overnat gratis i havnene hvert år (forbeholdt Total- samt Flagskibskunder )
  •  Lån vores foldbare elscootere og kom lettere rundt på øen (for alle kunder)
  •  Få udleveret vores årlige besøgsfolder, som inkluderer en række sponsorater og tilbud til restauranter, oplevelser samt Marstals berømte søfartsmuseum (for alle kunder)
 

Vores foldere udleveres personligt hvert år ved havnene på Ærø, hvor vi går rundt og møder sejlerene og byder velkommen med folderen og andet merchandise. Ellers er man altid velkommen til at komme forbi kontoret hvor både foldere, kasketter, bæreposer eller lignende kan udleveres på kontoret i Marstal. Kontoret i Marstal og havne på Ærø, er altid et besøg værdig og vi glæder os til at se jer igen til sommer. 

Sejl til Ærø