Om os

Fra vores kontor i Marstal på Ærø har vi siden 1876 været lig med søforsikring. Vi har over 145 års erfaring med søforsikring, og er samtidig “Coverholder at Lloyd’s” – verdens største forsikringsmarkedsplads. Med andre ord har vi lang erfaring, kompetence og stor sikkerhed i ryggen, når vi forsikrer både lystbåde, husbåde samt erhvervsskibe.

Søassurancenforeningen Ærø G/S

Oprindeligt var Søassurancen, som nu, et søforsikringsselskab fra Marstal, og har været det siden 1876.  Dengang hed vi Søassuranceforeningen Ærø G.S. Dette kan ses på det store skilt i den gamle bygning i Skolegade, hvor familien bor. I dag er vi formelt et aktieselskab, der formidler bådforsikringer gennem Lloyds med deres garanti bagved. I de “gode gamle dage” forsikrede vi de store erhvervsskibe, der fragtede gods og varer i hele verden. Dengang var mange af skibene i den Danske handelsflåde placeret på Ærø. I dag er selskabets fokus skiftet til mindre erhvervsskibe og især lystbåde. Med denne baggrund har vi derfor over 145 års erfaring på det unikke marine- og søforsikringsområde, og vi er sådan set temmelig stolte af vores maritime historie her i Marstal.

Vi betragter os selv som en af de mest professionelle og seriøse på dette forsikringsområde, og har over 20.000 både forsikret. Vores styrke er netop kombinationen af vores erfaring og viden, vores bagland i Lloyds, vores samarbejde med foreninger og styrelser, samt vores brug af certificerede eksperter (surveyors)  i ind- og udland, der kender alt til lystbåde, såvel som store skibe.

For os er forsikring af skibe og både, ikke bare “endnu” et produkt hos et forsikringsselskab. Det er det, vi laver og altid har lavet – og vi er gode til det!

Loyds of London

Lloyd's of London & Lloyd's Europe

Søassurancen er 100 % Coverholder for Lloyd’s. Det vil sige, at vi tegner 100 % direkte på Lloyd’s vegne, når vi formidler forsikringer. På den måde sikres, at vores kunder får en af verdens største forsikringsvirksomheder som sikkerhed.

Lloyd’s historie starter helt tilbage fra 1688 og har faktisk sine rødder i søforsikring, hvilket gør vores samarbejde med Lloyd’s harmonisk, også i en historisk kontekst. For mere end 300 år siden begyndte engelske købmænd at organisere sig omkring interessen for deres varer og deres handelsflåde, og den helt store initiativtager var Edward Lloyd, som skabte et kaffehus, der senere skulle blive til verdens største marked for forsikring af skibe, og i dag forsikring af alt andet. 

Vores rolle i forhold til Lloyd’s er i kraft af status som delegeret Coverholder, hvorved et selskab, der formidler forsikringer, kan agere med deres egen viden og professionalisme. Vi er derved ikke en mægler, eller en klassisk forsikringsagent, men en Coverholder med rettigheder til selv at vurdere risici og indtegne disse på baggrund af overordnede rammer aftalt med et Lloyd’s syndikat.

Grundet Brexit er Lloyd’s i Danmark i dag ikke længere Lloyd’s of London, men derimod Lloyd’s Insurance Company S.A.

Vores måde

Vores kommandoveje er meget enkle og hurtige. Vores eksperter tager hånd om sagen med det samme, vurderer skadens omfang, hvad det koster at reparere eller erstatte.  Vi ved, både hvad det vil sige at miste store summer pga. et erhvervshavari, men også hvad det vil sige at miste sin dyrebare fritid pga. en skade på lystbåden.

Vi står for egen forsikringsrådgivning og egen skadesbehandling, og vores medarbejdere sidder sammen på kontoret i Marstal. På den måde sikrer vi, at oplevelsen af kundens møde med os, fra rådgivning til skadesbehandling, bliver personligt, trygt og kompetent. 

Vi er et mindre selskab med medarbejdere såvel som kunder gennem mange år.  Derfor er relationen mellem kunde, medarbejder og ledelsen afspejlet i et tæt sammenspil baseret på tillid og respekt. Du vil møde de samme mennesker i telefonen som på havnen, når vi går rundt og byder vores kunder velkommen på Ærø.

Historien er en vigtig del af vores metode og DNA. Derfor er det, der kendetegner Søassurancen bedst, at kunden ikke bare køber en forsikring, men derimod en oplevelse med mulighed for gratis gæstepladser på havnene og dejlige ferieoplevelser på Ærø. 

Søfartens og Søassurancen Historie

Søassurancen historie er en grundlæggende del af  fortællingen om Marstals maritime historie samt byens og øens udvikling, hvilket også er illustreret i den berømte fortælling om søfartshistorien i Carsten Jensens værk: Vi de Druknede

Marstal Søfartsmuseum er et af Ærøs største maritime og turistmæssige aktiv, der fortæller og formidler om den maritime historie i byen Marstal.

Sammen med Marstal Navigationsskole og Søassurancen, er disse 3 institutioner stadig eksisterende som repræsentanter fra den tid, hvor skibsfarten dels var et af de afgørende byggesten og DNA for Danmarks udvikling, og bestemt også for Ærøs.

Mærk stemningen fra dengang i udstillinger og projekter der genskaber de gamle træhåndærk og oplev skipperbyen helt tæt i den nye udstilling med “Vi De Druknede” nye Audiowalk – med vandring igennem Marstal gader til lyden af Nicolai Coster-Waldau, Lena Maria Christensen samt Nicolai Kopernikus med deres indtaling til karaktererne i Carsten Jensens bog hos Baggårds Teatrets Audiowalk.

Man kan også få et spændende indblik i stemningen fra bogen i Luc Perez kort film “The Drowned” hvor han portrætterer nogle af de mest berømte passager fra bogen med skuespil fra blandt andet Stig Rossen.

 

Få en tryg og nærværende dialog

Ring til os på
+45 62 53 10 72